ثبت استارتاپ در آلمان 2023
نویسنده: ZandCapitalآلمان برای دومین سال پیاپی در میان دیگر کشورهای اروپایی در جایگاه بهترین کشور برای ثبت استارتاپ در سال 2023 ایستاده است. کشور آلمان پس از سوئیس در رتبه دوم بهترین فضای تجاری برای راه اندازی کسب و کارهای جدید قرار دارد. فضای کشور آلمان با سرمایه گذاری 19.7 میلیارد یورو برای ثبت استارت آپ فرصت های منحصربه فردی را برای ایجاد کسب و کارهای جدید و خلاقانه برای متقاضیان بین المللی و از جمله ایرانی ها فراهم کرده است. بر این اساس ما مشاوران موسسه مهاجرتی زندکپیتال با ارائه اطلاعات لازم در مورد شرایط و قوانین ثبت استارتاپ در آلمان در این مقاله تلاش کرده ایم تا موارد لازم در مورد این روش سرمایه گذاری و مهاجرت به آلمان را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
ثبت استارتاپ در کشور آلمان با شرایط و هزینه 2023
آلمان یکی از جذاب ترین کشورهای اروپایی برای سرمایه گذاری خارجی است. موقعیت مرکزی، دسترسی آسان به دیگر بازارهای اتحادیه اروپا، زیرساخت های مستحکم و نیروی کار بسیار ماهر این کشور را به یک مقصد سرمایه گذاری جذاب تبدیل کرده است. آلمان یکی از بزرگترین و باثبات ترین اقتصادهای تجاری در جهان است که ساختار سیاسی و اقتصادی باثبات و توسعه یافته ای دارد و سرمایه گذاران می توانند از حقوق خود دفاع کرده و از مالکیت صنعتی و معنوی خود به دلیل حمایت های قانونی قوی کشور محافظت کنند. بر طبق ماده 21 قانون مهاجرت و اتباع بیگانه آلمان اگر متقاضیان از کشورهای غیراتحادیه اروپا دارای طرح و ایده تجاری Business Plan مناسب و سودآور باشند، می توانند ویزای استارت آپ آلمان را دریافت کنند. از شرایط طرح و ایده تجاری مناسب می توان به سودآور بودن طرح تجاری برای اقتصاد آلمان و گردش مالی مطلوب پس از راه اندازی اشاره کرد. هزینه ثبت شرکت های استارتاپی در کشور آلمان در سال 2023 بر اساس نوع شرکت متفاوت است و به طور متوسط در حدود 25.000 یورو می باشد.
دلایل قدرتمند بودن صحنه استارتاپ در آلمان
وضعیت فعلی صحنه استارتاپ در آلمان بسیار قوی است و دلایل متعددی برای این امر وجود دارد؛ اما مهم ترین دلیل این است که دولت آلمان به شدت از استارت آپ ها حمایت می کند. در واقع دولت آلمان برنامه های حمایتی و مشوق مالیاتی فراوانی را برای کمک به راه اندازی و رشد استارت آپ ها ارائه می دهد. موسسه تحقیقاتی Nimble fins بر طبق داده ها و اطلاعات سازمان های یونسکو، بانک جهانی و مجمع جهانی اقتصاد، کشور آلمان را بر اساس شاخص های مشخص در رتبه برتر قرار داده است. شاخص های مورد مطالعه این موسسه شامل سلامت اقتصادی، هزینه های ایجاد استارت آپ، وجود فضای کسب و کار و استارت آپ و کیفیت نیروی کاری می باشد. یکی دیگر از دلایل قوی بودن صحنه استارتاپ در آلمان این است که تعداد فراوانی استارتاپ موفق مانند شرکت های Zalando، Delivery Hero و SoundCloud در این کشور ثبت شده اند. این امر هم برای متقاضیانی که قصد مهاجرت به آلمان از طریق ثبت استارتاپ را دارند، الهام بخش است و هم اثبات می کند که آن ها می توانند به عنوان یک استارتاپ در آلمان موفق باشند. در نهایت، یک اکوسیستم قوی از سرمایه گذاران، سازمان های حمایت کننده مالی و انکوباتورها در آلمان وجود دارد. این اکوسیستم منابع ضروری برای راه اندازی و رشد استارت آپ ها را فراهم می کند.
شرایط اخذ ویزای استارت آپ کشور آلمان
متقاضیانی که قصد دریافت ویزای استارتاپ در کشور آلمان را دارند، باید واجد شرایط و مدارک لازم باشند. متقاضی اول از همه باید در مورد بازار آلمان تحقیق کند و مطمئن شود که محصول یا خدمات حاصل شده از راه اندازی طرح استارتاپی قابل اجرا است. در مرحله دوم، متقاضی باید یک طرح کسب و کار استارتاپی ایجاد کند و در مرحله سوم با کارشناسانی مشورت کند که می توانند به وی کمک کنند تا روند راه اندازی کسب و کار خود را هدایت کند. با برنامه ریزی و اجرای دقیق، راه اندازی استارت آپ در آلمان می تواند فرآیندی روان و موفق باشد. علاوه بر این موارد متقاضی باید دارای شرایط زیر برای اخذ ویزای استارتاپ کشور آلمان باشد:
- دارا بودن مدرک تحصیلی مرتبط با فعالیت استارتاپی
- دارا بودن سن مناسب زیر 45 سال (در صورت بالا بودن سن 45 سال متقاضی باید دارای شرایط تمکن مالی کافی و یا بیمه بازنشستگی باشد.)
- دارا بودن مجوز اقامت موقت و دائم آلمان
- دارا بودن طرح و ایده تجاری Business Plan قابل رقابت در بازارهای خارجی و داخلی آلمان
- ایجاد حداقل 5 فرصت کاری برای شهروندان آلمانی
مدارک لازم جهت ثبت استارت اپ در آلمان
متقاضیان برای ثبت استارتاپ در کشور آلمان و اخذ این ویزا باید نه تنها دارای شرایط لازم باشند بلکه باید مدارک مورد نیاز را نیز ارائه دهند. از مهم ترین مدارک لازم جهت ثبت استارت اپ در آلمان موارد زیر را می توان نام برد:
- ارائه فرم تکمیل شده درخواست اخذ ویزای استارت آپ
- ارائه رزومه CV سابقه کاری متقاضی مرتبط با طرح استارت آپ
- ارائه مدارک و گواهی های مهارت کار حرفه ای متقاضی
- ارائه طرح و ایده تجاری Business Plan استارت آپی
- ارائه بیمه درمانی سلامت متقاضی با پوشش بیمه ای کامل
- ارائه گواهی سوء پیشینه و عدم سوابق کیفری متقاضی
- ارائه مدرک تحصیلی متقاضی
- ارائه قرارداد کاری برای راه اندازی طرح استارتاپ
- گواهی تمکن مالی کافی برای متقاضیان با سن بالاتر از 45 سال
انواع روش های ثبت استارت آپ در کشور آلمان
متقاضیان بین المللی و از جمله ایرانی ها برای اقامت در آلمان از طریق ثبت استارتاپ راه های مختلفی را در پیش رو دارند. متقاضیان به منظور ثبت و تاسیس شرکت های استارتاپی در آلمان می توانند از طریق سرمایه گذاری در طرح های تجاری و یا برنامه خود اشتغالی اقدام کنند:
ثبت استارت آپ کشور آلمان از روش سرمایه گذاری
متقاضیان برای ثبت استارت آپ در کشور آلمان از روش سرمایه گذاری باید دارای سرمایه لازم برای راه اندازی طرح استارتاپی باشند. دارا بودن طرح و ایده تجاری Business Plan مناسب نیز از شرایط راه اندازی و ثبت استارتاپ در کشور آلمان از طریق سرمایه گذاری است.
ثبت استارت آپ کشور آلمان از روش خود اشتغالی
متقاضیان برای ثبت استارتاپ در المان از طریق خود اشتغالی باید دارای طرح خود اشتغالی خلاقانه و با کسب درآمد کافی باشند. علاوه بر این متقاضی باید بازار هدف مشخص برای کالاها، محصولات و خدمات تولید شده بر اساس راه اندازی طرح های خود اشتغالی را در آلمان اثبات کند. دارا بودن طرح تجاری سودآور با قابلیت راه اندازی در آلمان و با دارا بودن قابلیت رقابت با طرح های استارتاپی خارجی از مهم ترین الزامات مهاجرت به المان از طریق ثبت استارتاپ می باشد.
مزایای اخذ ویزای استارتاپ در آلمان
ثبت و راه اندازی یک استارتاپ در آلمان مزایای زیادی دارد، در واقع بسیاری از متقاضیان بین المللی و از جمله ایرانی ها با توجه به مزایای فراوان و شرایط ثبت استارتاپ در آلمان اقدام به راه اندازی کسب و کار استارتاپی در آلمان می کنند. برخی از مهم ترین مزایای اخذ ویزای استارتاپ آلمان عبارت است از:
- کشور آلمان دارای اقتصاد قوی است و خانه بسیاری از شرکت های پیشرو در جهان می باشد و یک محیط حمایتی برای استارت آپ ها فراهم می کند. این کشور با ارائه فضای مناسب برای راه اندازی استارت آپ های جدید و دارا بودن اقتصاد سالم یک فرصت بی نظیر برای ثبت استارت آپ فراهم کرده است. فضای مناسب، چارچوب های قانونی و همچنین تسهیل روند اخذ ویزای استارت آپ آلمان موجب شده است تا کمترین موانع در روند اخذ ویزای استارتاپ برای متقاضیان وجود داشته باشد.
- کشور آلمان دارای نیروی کار تحصیل کرده ای بسیاری است و به دلیل فناوری های مهندسی و تولید در جهان شناخته شده است. کشور آلمان با دارا بودن نیروی کاری ماهر، با تجربه، تحصیل کرده، دارای مهارت های حرفه ای و دارای مدرک تحصیلی دارای مهم ترین شاخص های ثبت یک استارتاپ موفق می باشد. کشور آلمان از نظر عملکرد نیروی کاری برای ثبت و راه اندازی شرکت های استارت آپی در جایگاه 7 جهان قرار دارد. همین مزیت این کشور را به مکانی ایده آل برای استارت آپ هایی تبدیل می کند که در حال توسعه محصولات یا فناوری های جدید هستند.
- دولت آلمان مشوق ها و برنامه های حمایتی جدیدی برای ثبت استارت آپ ها ارائه می دهد که شامل بودجه ثبت و تاسیس شرکت های استارتاپی، معافیت های مالیاتی و برنامه های راهنمایی است. بسیاری از اکوسیستم های استارتاپی موفق و تثبیت شده در شهرهای برلین و مونیخ وجود دارند. این اکوسیستم ها دسترسی به کارآفرینان، سرمایه گذاران و سایر منابع با تجربه را فراهم می کنند. فراهم کردن این حمایت های اقتصادی و تسهیل در جهت اخذ ویزای استارت آپ و همچنین کمک های مالی موجب شده است تا سالانه در حدود 2.000.000 استارت آپ جدید در آلمان ثبت شود.
- کشور آلمان دارای رتبه سوم در اقتصاد جهان، دارای رتبه دوم ثبت استارت آپ در جهان، دارای رتبه برتر در تولید ناخالص ملی، دارای نرخ پایین بیکاری و دارای فرصت های کاری مختلف است. اقتصاد کشور آلمان از پیشرفته ترین اقتصادهای کشورهای اروپایی است، بسیاری از شرکت های عظیم بین المللی استارتاپی در آلمان ثبت شده اند و در حال تولید محصولات خود می باشند.
- ثبت استارت آپ در کشور آلمان با صرف هزینه های کمتری در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی همراه است. اعطای کمک های مالی، حمایت های اقتصادی، کاهش نرخ مالیات و دسترسی به اتاق بازرگانی موجب شده است تا هزینه ثبت استارتاپ در آلمان بسیار مناسب و مقرون به صرفه باشد.
- شروع کسب و کار استارتاپی در آلمان یکی از ده کشور مبتکر برتر جهان با تمرکز بر استفاده از علم برای منافع اقتصادی همراه است. این کشور دارای سابقه قوی در تبدیل موثر تحقیقات به برنامه های کاربردی در دنیای واقعی است. این تمرکز عملی موتوری برای ایجاد شغل و راهی برای ترکیب تحقیقات علمی آلمان از رشته های نرم افزار تا داروسازی می باشد.
- دولت آلمان تعهد قوی خود را به تحقیقات کاربردی با حمایت از موسسات تحقیقاتی، تشویق به تشکیل شرکت های نوپا یا استارتاپ و صدور مجوز مالکیت معنوی به منظور امکان انتقال محققان به رشته های دیگر نشان می دهد.
معایب اخذ ویزای استارتاپ در آلمان
راه اندازی یک کسب و کار استارتاپی در یک کشور خارجی به اندازه کافی سخت است؛ زیرا مجموعه ای از چالش های منحصر به فرد خود را دارد. اگر متقاضیان ایرانی قصد راه اندازی یک استارتاپ در آلمان را دارند، باید بدانند که جدا از مزایای فراوان، ثبت یک استارتاپ در کشور آلمان با مشکلاتی نیز همراه است که گاه در سایه مزایای فراوان آن دیده نمی شوند. در اینجا برخی از معایب و مشکلات ثبت استارت آپ در کشور آلمان را ارائه می دهیم:
- بازار آلمان برای متقاضیان بین المللی ناآشنا است.
- تسلط به زبان آلمانی برای تعامل با مردم و بازار آلمان به عنوان مانع زبانی می تواند یکی از معایب ثبت استارت آپ در آلمان محسوب شود.
- آلمانی ها کمتر تمایل به ریسک کردن دارند، بنابراین ممکن است یافتن سرمایه گذار برای راه اندازی کسب و کار استارتاپی دشوار باشد.
- بوروکراسی و کاغذ بازی های اداری در آلمان برای متقاضیان بین المللی مشکل است.
- پیدا کردن حوزه کاری استارتاپ های جدید و خلاقانه مناسب ممکن است دشوار باشد.
- رقابت زیادی بین متقاضیان بین المللی برای راه اندازی طرح های استارتاپی در آلمان وجود دارد.
نحوه ثبت استارتاپ در کشور آلمان 2023
متقاضیان برای ثبت و ایجاد یک استارتاپ در آلمان باید واجد شرایط باشند و مراحل ثبت آن را به ترتیب طی کنند. روند چگونگی ثبت و راه اندازی یک استارت آپ خلاقانه در آلمان در سال 2023 عبارت است از:
- متقاضیان در ابتدا باید یک ایده تجاری عالی داشته باشد و سپس سرمایه گذاران مناسبی را پیدا کنند تا در راه اندازی این ایده و طرح تجاری کمک کنند.
- هنگامی که متقاضی به همراه سرمایه گذاران یک گروه کاری تشکیل دادند، باید شرکت استارتاپی خود را در دولت آلمان ثبت کند و در نهایت برای استارتاپ خود بودجه دریافت کند.
- اگر متقاضی دارای یک ایده تجاری عالی است، اولین قدم یافتن سرمایه گذاران مناسب است تا به متقاضی کمک کند تا طرح تجاری استارتاپی خود را عملی کند که شامل یافتن سرمایه گذاران، ایجاد گروهی از کارشناسان و ثبت شرکت در دولت آلمان است.
- مرحله بعدی این است که متقاضی برای راه اندازی استارتاپ خود بودجه دریافت کند. راه های زیادی برای انجام این کار وجود دارد، از جمله جذب سرمایه گذاران، درخواست کمک های مالی و تامین مالی جمعی که می تواند منابع مالی راه اندازی طرح استارتاپی را در اختیار متقاضی قرار دهد.
- هنگامی که تمام این مراحل انجام شد، متقاضی آماده راه اندازی استارتاپ خود در آلمان است.
شما می توانید در یکی از دفاتر با مشاوران ما قرار مقالات رزرو کنید تا با بررسی شرایط تان، بهترین روش سرمایه گذاری و هزینه های مربوط به دریافت پاسپورت دوم را به شما اعلام کرده و درخصوص نحوه تشکیل پرونده شما را راهنمایی می کند.
عوامل موثر در ثبت استارت آپ در آلمان
به طور کلی عوامل و شاخص های فراوانی در موفقیت ثبت یک طرح تجاری و ایده استارت آپی در آلمان دخالت دارند. برخی مواقع عدم وجود یکی از عوامل و یا ضعیف بودن آن عامل می تواند همه برنامه راه اندازی و ثبت استارتاپ را با مشکل مواجه سازد. در جدول زیر عوامل موثر برای ثبت استارتاپ در کشور آلمان و درصد این عوامل ارائه شده اند:
عوامل موثر در ثبت استارتاپ در کشور آلمان 2023 | درصد تاثیر | توضیحات |
وجود طرح و ایده تجاری Business Plan مناسب | تا حدود 50% | متقاضیانی که دارای یک طرح و ایده تجاری خوب برای راه اندازی استارت آپ هستند، در واقع نصف موفقیت استارت آپ را تضمین می کنند. |
بررسی بازار هدف و پیش بینی های اقتصادی | تا حدود 25% | اگر متقاضی پیش بینی های خیلی خوشبینانه در مورد بازار هدف برای تولید کالاها و خدمات از طرح استارت آپ داشته باشد و از مکانیسم های ورود به بازار آگاه نباشد، تا حدود 25% می تواند از اجرای موفق طرح استارت آپ فاصله بگیرد. |
وجود چندین مدیر و موسس | تا حدود 12.5% | بر اساس آمارها شرکت های تجاری موفق استارتاپ در المان دارای چند مدیر و موسس می باشند و در حدود 60% استارت آپ های موفق حداقل دارای دو شریک یا مدیر هستند. |
وجود نیروی کاری حرفه ای | تا حدود 6% | وجود یک گروه کاری قوی و حرفه ای موجب می شود تا گروه کاری استارت آپ با تمرکز بیشتر روند اجرای طرح استارت آپ را انجام دهند و با موفقیت به هدف خود نائل شوند. |
وجود سرمایه گذاران فعال | تا حدود 3% | وجود سرمایه گذاران فعال و توانمند می تواند تاثیر مهمی بر روند اجرای طرح استارت آپ و راه اندازی طرح تجاری خلاقانه داشته باشد. |
هزینه ثبت استارتاپ در آلمان
متقاضیان به منظور راه اندازی کسب و کار و اخذ اقامت آلمان از طریق ثبت استارتاپ باید هزینه های لازم را پرداخت کنند. هزینه ثبت استارتاپ در المان شامل سرمایه لازم برای راه اندازی طرح استارتاپی و همچنین هزینه های زندگی متقاضی در مدت اقامت در آلمان و هزینه های لازم برای حفظ کار استارتاپی در این کشور می باشد. این نکته قابل توجه است که میانگین درآمد سالانه از ثبت استارت آپ در آلمان و راه اندازی طرح تجاری استارتاپی از حداقل سرمایه لازم برای راه اندازی استارت آپ نباید کمتر نباشد. هزینه لازم برای راه اندازی کسب و کار و استارت آپ جدید در آلمان در جدول زیر ارائه شده است:
هزینه ثبت شرکت استارتاپ در آلمان در سال 2023 | در حدود 25.000 یورو |
هزینه اداری ثبت شرکت در آلمان در سال 2023 | در حدود 400 یورو |
تمکن مالی متقاضی برای توانایی تامین هزینه های زندگی در آلمان در سال 2023 | ماهانه حدود 800 یورو |
هزینه های شرکت استارتاپ در آلمان در سال اول | بالغ بر 4.950 یورو |
هزینه های شرکت استارتاپ در آلمان در سال دوم | در حدود 1.800 یورو |
هزینه های تاسیس و ثبت شرکت، دفتر ثبت شده، برآورد هزینه های دولتی و افتتاح حساب بانکی در آلمان | بالغ بر 14.090 یورو |
اعتبار ویزای استارت آپ کشور آلمان تا چقدر است؟
مدت زمان اعتبار ویزای استارتاپ آلمان در ابتدا برای 3 سال می باشد و پس از تمام شدن مدت زمان اعتبار این مجوز اقامت متقاضی می تواند آن را برای 3 سال دیگر تمدید کند. البته برای تمدید این ویزا طرح استارتاپی متقاضی باید با موفقیت تجاری همراه باشد و موجب سودآوری برای شرکت تجاری متقاضی و اقتصاد آلمان باشد. دارا بودن گردش مالی مطلوب و همچنین توانایی متقاضی در تامین هزینه های زندگی در آلمان و همچنین هزینه های حفظ شرکت استارتاپی از شرایط مهم تمدید ویزای استارتاپ کشور آلمان است.
خدمات موسسه زندکپتال در ثبت استارتاپ در آلمان
متقاضیان برای سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت در کشور آلمان باید از شرایط و قوانین آن اطلاع داشته باشند. مشاور و وکیل مهاجرت به آلمان زندکپیتال از طریق سرمایه گذاری در ثبت شرکت استارت آپ در کشور آلمان با آگاهی از قوانین و شرایط جدید سال 2023-2024 راهنمایی های لازم را به متقاضیان ارائه می دهند. با ارائه خدمات مشاوره ای این تیم مهاجرتی متقاضیان واجد شرایط می توانند از مزایای اخذ اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت های استارتاپی از زیر مجموعه سرمایه گذاری برخوردار شوند. مشاوران موسسه ما خدمات مهاجرتی را ارائه می دهند که در کمتر موسسه مهاجرتی وجود دارد. ارسال مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای استارتاپ کشور آلمان، اخذ ویزای اقامت آلمان و ارائه راهنمایی های لازم برای اخذ تابعیت این کشور از جمله خدمات موسسه ما است. به منظور بهره مندی از این خدمات مشاوره ای رایگان در مورد شرایط اخذ اقامت آلمان با ثبت شرکت های استارتاپی و از روش های سرمایه گذاری همین حالا با مشاوران و کارشناسان ماهر و باتجربه ما تماس بگیرید.
مراحل اخذ ویزای استارت آپ کشور آلمان
متقاضیان برای اخذ ویزای استارت آپ کشور آلمان باید مراحل آن را به ترتیب طی کنند. البته روند اخذ ویزای استارتاپ آلمان کمی طولانی و پیچیده است که اگر متقاضیان با صبوری این مراحل را طی کنند، در زمان مناسب موفق به اخذ این ویزا و برخورداری از مزایای مهاجرت به آلمان از طریق ثبت استارتاپ می شوند:
- در مرحله اول متقاضی باید درخواست ویزای استارتاپ آلمان را از طریق آنلاین تکمیل و ارسال کند.
- در مرحله بعد متقاضی باید کپی پاسپورت با اعتبار حداقل 3 ماه و صدور در 10 سال گذشته، 2 قطعه عکس پاسپورتی حداکثر 3 ماه قبل گرفته شده، اطلاعات کامل در مورد طرح و ایده تجاری Business Plan شامل برنامه های مالی، پیش بینی درآمد و سوددهی طرح تجاری، گواهی تمکن مالی کافی و اسناد بانکی برای اثبات توانایی تامین هزینه های زندگی در مدت اقامت در آلمان را ارسال کند.
- سپس متقاضی باید بیمه درمانی، رزومه تحصیلی و کاری، رسید هزینه های اخذ ویزای استارتاپ، گواهی های مالی برای اثبات دارا بودن سرمایه لازم برای راه اندازی استارت آپ در آلمان را ارسال کند.
- در این مرحله متقاضی باید تاییدیه های لازم از مدارک و تاییدیه مقامات مسئول برای راه اندازی استارتاپ در آلمان را دریافت کند. برخی از مشاغل در آلمان تحت نظارت دولت می باشند و متقاضیان بین المللی با شرایط محدود مجاز به انجام این کارها هستند.
- در این مرحله متقاضی باید فرم حقوقی از لحاظ پرداخت مالیات و چگونگی وضعیت مالی شرکت استارتاپ را انتخاب کند. فرم حقوقی مناسب بر اساس نیروی کاری، شرایط ثبت استارتاپ در المان، مدیریت، میزان سهام سهامداران و محدودیت های مسئولیت مدیریت استارت آپ انتخاب می شود.
- در این مرحله متقاضی باید طرح استارتاپ را در ثبت تجاری آلمان ثبت کند. همه مشاغل در آلمان برای اخذ مجوز کسب و کار باید دارای یک شماره ثبت تجاری یا Handelsregister باشند. بدین منظور متقاضی باید به اداره تجارت محلی مراجعه و گواهی نامه ثبت تجاری Gewerbeschein را دریافت کند.
- در این مرحله و پس از دریافت شماره ثبت و مجوزهای لازم متقاضی باید به اداره تجارت محلی Gewerbeschein منطقه اجرای استارتاپ مراجعه کند.
- اطلاعات مربوط به استارتاپ به طور خودکار به اداره مالیات آلمان و اتحادیه محلی بیمه مسئولیت کارفرمایان و بر اساس نوع استارت آپ به دادگاه منطقه ارسال می شود.
- در مرحله آخر متقاضی برای ثبت استارت آپ در دفاتر بازرگانی آلمان باید اوراق هویتی شامل شناسنامه، پاسپورت و کارت شناسایی، ویزای استارت آپ کشور آلمان یا مجوز اقامت در آلمان، مدارک صلاحیت برای ثبت استارت آپ در آلمان و رسید پرداخت هزینه ثبت نام در حدود 70 یورو را ارائه دهد.
برترین استارت آپ های آلمان در سال 2023
آلمان یکی از مراکز فرهنگی اروپا است و وضعیت استارت آپ های آلمانی به شدت این موضوع را منعکس می کند. این کشور دارای یکی از قوی ترین اکوسیستم های استارت آپی در قاره اروپا به ارزش 384 میلیارد دلار است که رقمی بسیار زیاد می باشد. این اکوسیستم یک مرکز قوی در برلین دارد، به طوری که 60 درصد VC در آلمان در این شهر تاسیس شده است. دولت آلمان به حمایت از استارتاپ ها مشهور است و طرح ها و کمکهای مالی منظم برای کمک به استارتآپ های آلمانی برای رسیدن به مرحله بعدی توسعه خود اعطا می کند. به عنوان مثال، دولت آلمان اعلام کرده است که تا سال 2030 در حدود 30 میلیارد دلار در طرح های استارتاپی سرمایه گذاری خواهد کرد که از طرح های نوآوری پاک حمایت می کنند. آلمان همچنین از نظر دارا بودن سازمان های حمایت کننده مالی و انکوباتورهای استارتاپی حضور پررنگی دارد و بیش از 200 انکوباتور در سراسر این کشور وجود دارند. این امر به طور قابل توجهی دریافت حمایت مالی و پشتیبانی را برای متقاضیان بین المللی برای دسترسی به منابع آسان تر می کند. بر این اساس برترین استارتاپ های آلمان در سال 2023 عبارت اند از:
- هولیدو Holidu
- سال تاسیس: 2014
- مقر: مونیخ، آلمان
- بنیانگذاران: یوهانس سیبرز Johannes Siebers، مایکل سیبرز Michael Siebers، راسموس پورسگارد Rasmus Porsgaard
- هولیدو در حال حاضر یکی از استارتاپ های آلمانی است که از بودجه خوبی برخوردار است و همچنان در صنعت توریسم به سرعت در حال رشد است. این شرکت دریافت بهترین قیمتها را برای تجربه های اجاره تعطیلات برای کاربران آسان تر می کند. موتور جستجوی آن ها از فناوری تشخیص تصویر برای دریافت قیمت از سایت هایی مانند Airbnb، Booking.com و Homeaway استفاده می کند. کاربران Holidu میتوانند همان مقاصد عالی با قیمت های پایین تر را رزرو کنند. هولیدو از زمان تأسیس، چندین دور تأمین مالی را پشت سر گذاشته است که جدیدترین آن ها دور تأمین مالی سری E است که در اکتبر 2022 انجام شد. در طول مسیر تأمین مالی این شرکت، سرمایه گذاری 20 سرمایه گذار را تضمین کرده و مجموعاً 199.8 دلار جمع آوری کرده است.
- کمبو Kombo
- سال تاسیس: 2022
- مقر: برلین، آلمان
- بنیانگذاران: الکساندر کوبل Alexander Kubel
- Kombo یک استارت آپ آلمانی است که در سال 2022 تاسیس شد و در حال حاضر دفتر مرکزی آن در پایتخت آلمان قرار دارد. این شرکت به سایر مشاغل کمک می کند تا به سرعت یکپارچه سازی را برای طیف گسترده ای از حقوق و دستمزد، HRIS و ATS به مشتریان خود ارائه دهند. این بدان معنا است که مشتریان آن ها با درخواست یکپارچه سازی سیستم هایی که قبلاً ادغام نکرده اند، دچار مشکل نمی شوند. Kombo به سرعت سرمایه گذاری را برای مقیاس بندی بیشتر و توسعه عملیات خود با دور سرمایهگذاری اولیه در نوامبر 2022 تامین کرد. در این دور سرمایهگذاری، این استارت آپ آلمانی جمعاً 2.7 میلیون دلار از 5 سرمایه گذار جمع آوری کرد.
آیا همه استارت آپ ها در آلمان نیاز به ثبت تجاری دارند؟
همه استارت آپ ها در آلمان نیاز به ثبت تجاری ندارند، بلکه این استارت آپ های بزرگ با درآمدهای زیاد هستند که نیاز به ثبت تجاری دارند. استارت آپ های کوچک در آلمان به کسب و کارهایی اطلاق می شود که در سال اول فعالیت خود سالانه کمتر از 22.000 یورو و در سال های بعد کمتر از 50.000 یورو درآمد داشته باشند. البته متقاضیان بین المللی برای ثبت استارتاپ های کوچک و کم درآمد خود در آلمان می توانند با پرداخت هزینه ثبت تجاری شرکت استارتاپی خود را انجام دهند.
نکات مهم قبل از ثبت استارت آپ در آلمان
متقاضی برای مهاجرت به کشور آلمان از طریق ثبت استارتاپ و راه اندازی کسب و کار جدید در این کشور باید بازار هدف و مخاطب خاص برای ارائه خدمات، کالاها و محصولات تولید شده از اجرای طرح استارتاپ را به خوبی شناسایی کند. علاوه بر این در مورد استخدام نیروی کاری متخصص و ماهر در حوزه کاری استارتاپ بررسی های لازم را انجام دهد. متقاضی قبل از ثبت استارتاپ در کشور آلمان و اقدام برای اخذ این ویزا باید با قوانین ایالتی و محلی آلمان آشنا شود و مجوزهای لازم را دریافت کند. انتخاب گروه کاری مناسب برای راه اندازی طرح استارت آپ از نیروهای کاری حرفه ای از دیگر موارد مهم برای اقامت در المان از طریق ثبت استارتاپ است. بررسی بازاریابی حضوری و آنلاین و همچنین بهینه سازی سایت های خرید کالا و استخدام بازاریاب های حرفه ای برای تبلیغ کالاها و خدمات اهمیت زیادی دارد. شفافیت در مسائل مالی و نحوه عملکرد مالی و تامین منابع از دیگر شرایط ثبت استارتاپ در المان است. متقاضیان برای اطمینان از نتیجه کار شرکت استارت آپ باید با مشتریان بالقوه در مورد نوع محصولات و خدمات صحبت کنند و مزایای خدمات و محصولات تولید شده از شرکت تجاری استارت آپ را در مقایسه با دیگر رقبا مطرح کنند. اما مهم ترین نکته قبل از ثبت استارت آپ در آلمان عملی بودن اجرای این طرح، وجود بازار مناسب و روش سرمایه گذاری برای راه اندازی طرح تجاری است.
آیا امکان اخذ اقامت آلمان از طریق ثبت استارتاپ وجود دارد؟
متقاضیان با اخذ ویزای استارت آپ کشور آلمان و راه اندازی طرح تجاری با موفقیت و سوددهی و گردش مالی مطلوب شرکت استارتاپ می توانند برای اخذ مجوز اقامت دائم آلمان اقدام کنند. متقاضیان با ارائه گواهی های کاری و متقاعد کردن افسر ویزا به این که ثبت استارتاپ آن ها در آلمان می تواند موجب رشد و رونق اقتصادی آلمان شود؛ می توانند موفق به اخذ ویزای اقامت آلمان شوند و مقدمات لازم برای دریافت مجوز اقامت دائم این کشور را فراهم کنند. متقاضیان دارای همه شرایط اخذ ویزای استارت آپ که دارای تمکن مالی کافی برای تامین هزینه های زندگی خود و خانواده خود در کشور آلمان را دارند، می توانند مجوز اقامت یک ساله آلمان را دریافت کنند. پس از گذشت 3 سال از راه اندازی طرح استارت آپ و گردش مالی مطلوب متقاضیان می توانند این مجوز را تا 3 سال تمدید کنند. پس از گذشت 8 سال از اخذ ویزای اقامت آلمان از طریق استارت آپ و موفقیت آمیز بودن راه اندازی طرح تجاری متقاضی می تواند برای تابعیت و شهروندی آلمان درخواست دهد.
مزایای اقامت در آلمان از طریق ثبت استارتاپ
متقاضی با اخذ ویزای استارت آپ آلمان می تواند در همان ابتدا مجوز اقامت یک ساله آلمان را دریافت کند و از مزایای فراوان دیگری نیز برخوردار شود. از مهم ترین مزایای اقامت در کشور آلمان از طریق ثبت شرکت های استارت آپ موارد زیر را می توان نام برد:
- اخذ مجوز یک ساله اقامت آلمان پس از اجرای اولیه طرح تجاری استارت آپ
- امکان تمدید اعتبار مجوز یک ساله اقامت آلمان تا 3 سال
- امکان اخذ مجوز اقامت دائم آلمان
- امکان اخذ تابعیت و شهروندی آلمان پس از 8 سال
- امکان اخذ ویزای همراه برای همسر و فرزندان متقاضی
- امکان اقامت و زندگی در یکی از باکیفیت ترین کشورهای جهان
- امکان تحصیل رایگان فرزندان متقاضی در مدارس دولتی آلمان
- امکان کار و اشتغال همسر متقاضی در آلمان
- امکان برخورداری از مشوق ها و معافیت های مالیاتی
- امکان اخذ وام های کم بهره برای اجرای طرح تجاری استارت آپ
- دسترسی به بازارهای مشترک اتحادیه اروپا
سخن آخر
در این مقاله در مورد شرایط ثبت استارتاپ در کشور آلمان اطلاعات جالبی ارائه شد و به این پرسش ها پاسخ داده شد که آیا امکان اخذ اقامت آلمان از طریق ثبت استارت آپ وجود دارد؟ و آیا متقاضی می تواند با ثبت شرکت های استارتاپی در آلمان تابعیت این کشور را دریافت کند؟ علاوه بر این در مورد قوانین اخذ اقامت کشور آلمان از طریق ثبت استارت آپ و مزایا و معایب سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت های استارتاپی در کشور آلمان توضیحات لازم ارائه شد. متقاضیان ایرانی برای سرمایه گذاری از روش های مختلف در آلمان می توانند با مشاوران و وکلای برجسته تیم زندکپیتال مهاجرت مشاوره کنند. وکیل و مشاوره مهاجرت به کشور آلمان از طریق سرمایه گذاری زندکپیتال با ارائه خدمات مشاوره ای رایگان شما را در مسیر سرمایه گذاری و ثبت شرکت های استارت آپی در کشور اروپایی آلمان تنها نمی گذارند.